Skapa en egen sajt

Att skapa en egen sajt har aldrig varit lättare än vad det är idag. Du behöver inte kunna jobba med programmeringsspråk och du behöver inte ladda hem något krångligt FTP program för att ladda upp din sajt till en webbserver.

Wysiwyg är en förkortning för What You See Is What You Get och blev en fantastisk upplevelse för de som suttit och programmerat sina sajter för hand. Det kom nämligen verktyg och program som gjorde det möjligt för vem som helst att kunna sitta och tillverka sajter utan krånglig kod.

Frontpage som ett av programmen hette var ett Microsoftbaserat program där du såg exakt hur sidan skulle se ut allt eftersom du jobbade med den. Hade du kunskaper o Word så kunde du använda Frontpage.

Idag så ser det helt annorlunda ut då du sitter online och kan jobba med din sajt, CMS som står för Content Management System. På Svenska kan man kalla det för innehållshanteringsystem, du kan publicera upp innehåll och bygga en sajt med hjälp av ett CMS. WordPress är ett av flera olika CMS. Denna sida är byggd med WordPress som är ett av de största systemen som finns.